West Wekker: Enorme trap bij Kurhaus en 92-jarige doet mee aan kampioenschap

DEN HAAG - Goedemorgen. De dinsdag weer overleefd? Neem een bakkie. Wij hebben het belangrijkste nieuws op een rijtje voor je gezet. Zo heeft wethouder Boudewijn Revis zijn plannen voor Scheveningen bekend gemaakt. En de 92-jarige Nel doet mee aan het Haags kampioenschap biljarten bandstoten.
1.

Voor de zeezijde van het Kurhaus op Scheveningen komt een enorme trappartij naar het strand. Ook wordt hier een nieuw plein aangelegd, zodat het befaamde hotel nog meer het ‘hart van de badplaats’ wordt. Bovendien wordt langs de boulevard in het noordelijke deel van Scheveningen veel meer groen aangelegd.

2.

Met haar 92 jaar is de opmerkelijk vitale Nel Bolten misschien wel de oudste finalist van het Haags kampioenschap biljarten bandstoten. In die finale is ze ook nog eens de enige vrouw van het gezelschap. Op 22, 25 en 26 november neemt ze het op tegen zeven mannen.
3. Man opgepakt na doodsbedreiging tegen Sylvana Simons
Een 37-jarige man uit het Noord-Hollandse Kudelstaart is opgepakt voor het bedreigen van Sylvana Simons. De man meldde zich gisteren bij de politie. Hij wordt nu verhoord over het beruchte filmpje waarin oud-presentatrice en kandidaat-Tweede-Kamerlid voor DENK Simons met de dood werd bedreigd.
4. Organisatie Sinterklaasoptocht na ophef: kannibaalpietjes waren ongelukkige keuze
Stichting Sinterklaas in Leiden heeft excuses aangeboden voor de 'kannibaalpietjes', die met botjes in hun kroespruiken en pantervelletjes aan meeliepen tijdens de sinterklaasintocht van zaterdag. Met deze prehistorische dino-pieten wilde de stichting aansluiten bij de hype rond T-rex Trix. 'Achteraf blijkt dit een ongelukkige keuze te zijn geweest, die helaas anders is geïnterpreteerd dan bedacht.'
5. Xenos haalt boeddhabranders uit winkels na incident met exploderend beeldje
Xenos heeft uit voorzorg alle boeddhabranders uit de schappen gehaald nadat zo'n beeldje zondag spontaan explodeerde. De Zoetermeerse Angela kreeg door de explosie gloeiendhete wax in haar gezicht en liep tweedegraads brandwonden en hoornvliesbeschadiging op.
Vanavond op TV West
Een documentaire over de verbouwing van winkelcentrum Leidsenhage tot ‘Mall of the Netherlands’: een opmerkelijke modernisering die een half miljard euro kost in een tijd van neergang in de retailsector. TV West/programmamaker Erik Kooyman volgt de verbouwing op de voet en stelt ‘het nieuwe winkelen’ in een breder kader.

Het Nieuwe Winkelen is vanavond vanaf 17.00 uur en elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.