Instellingen

West Wekker: Dode vrouw Voorburg vermoord en Grote Marktstraat wordt groener

© Richard Mulder

REGIO - Goedemorgen! Heftig nieuws op de vroege ochtend: de dode vrouw die werd gevonden met haar zoon bij een flat in Voorburg is vermoord. En wethouder Revis belooft dat de Grote Marktstraat groener wordt.


1.


De dode 87-jarige vrouw die woensdagmiddag samen met haar zoon bij een flat aan de Klaverweide in Voorburg is gevonden, blijkt om het leven te zijn gebracht. De doodsoorzaak van de zoon is nog niet bekend. De politie heeft nog geen idee wat er is gebeurd.

2. Grote Marktstraat in Den Haag wordt groener
Al een langere tijd pleiten verschillende partijen voor meer groen in de Haagse binnenstad, maar nu gaat het er echt van komen. Er komen 44 boombakken in de Grote Marktstraat. De bakken worden in het voorjaar van 2017 geplaatst.


3.


In een huis aan de Haven in Wassenaar heeft een brand gewoed op de eerste verdieping. De vlammen sloegen uit het dak van de woning en er was veel rookontwikkeling.

4. Ook donderdag minder treinen tussen Den Haag en Utrecht door herfstweer
Treinreizigers tussen Den Haag en Utrecht moeten ook donderdag rekening houden met extra reistijden. De NS zet, net als woensdag, minder intercity's in. Omdat er bladeren op de rails liggen, zijn de sporen glad. Reden om treinen met beschadigde wielen uit de dienstregeling te halen.

Weer
De dag begint met wat bewolking maar in de loop van de dag komt de zon geleidelijk meer tevoorschijn. De wind waait matig uit het noordoosten en het wordt ongeveer 9 graden.

Vanavond op TV West
In Van de Kaart lopen presentator Jet Sol, cameravrouw Annelies Dijkman en geluidsman Kees van de Knaap in een rechte lijn door de regio. De lijn start deze week op de Keyserswey in Noordwijk en eindigt bij de Katwijkse Dartvereniging op Haven 8. Jet start bij een ‘echte’ bakker en de jongens van Johan Sports. Ook gaat Jet door het gebouw van Stichting De Brug, waar (ex)-verslaafden terecht kunnen voor hulp. Hier spreekt Jet met vrijwilliger Jaap en Pascal vertelt hoe een verslaving ooit zijn leven volledig in zijn greep had. Tot slot wacht er een warm welkom bij de Katwijkse Dartvereniging, maar niet voordat Jet het water van de Berghaven heeft getrotseerd…

Van de Kaart is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.