Instellingen

'Man die ongeluk op A20 bij Maasland veroorzaakte was dronken'

© Regio15

MAASLAND - De man die zondagavond een ongeluk veroorzaakte op de snelweg A20 bij Maasland was dronken. Dat meldt de politie. De man uit Naaldwijk reed met zijn auto achterop een andere wagen. Hij ging er daarna vandoor.

Het ongeluk

richting Rotterdam. Een echtpaar van 68 jaar uit Krimpen aan den IJssel raakte gewond. Beide echtelieden liepen onder meer gebroken ribben op.

De man die achterop het echtpaar reed, nam na de aanrijding de benen. Hij vluchtte via een aantal sloten de weilanden langs de A20 in. Korte tijd later werd de man, die inmiddels drijfnat was, opgemerkt door een beveiliger op de Maassluissedijk in Vlaardingen, zo'n twee kilometer verderop. De beveiliger bood aan een taxi voor de man te bellen, maar in plaats daarvan belde hij 1-1-2.

Dranklucht

Daarna kon de automoblist snel worden opgepakt. Volgens de politie stonk hij naar drank, stond wankel op zijn benen en had hij rooddoorlopen ogen. De man weigerde een blaastest, maar hij mocht wel de nacht op het bureau doorbrengen. De bestuurder is na verhoor heengezonden maar blijft wel verdachte van het veroorzaken van een ongeluk.