Instellingen

Dj's Frank van 't Hof en Bart Arens opnieuw in presentatieteam voor Top 2000

Frank van 't Hof.
Frank van 't Hof. © ANP

DEN HAAG - Frank van 't Hof is net als vorig jaar één van de dj's die tussen Kerst en Oud en Nieuw de Top 2000 presenteren. De geboren Gouwenaar, begonnen bij de commerciële zender Radio Midden Holland uit Moordrecht, is in die week elke ochtend van 4 tot 6 uur te horen op NPO Radio 2.

Behalve Van 't Hof maakt ook Bart Arens opnieuw deel uit van de Top 2000-dj's. Hij zit dagelijks tussen 9 en 12 uur 's ochtends achter de microfoon. Arens zette zijn eerste schreden in het radiowereldje bij de Leidse lokale omroep Holland Centaal, tegenwoordig Unity FM, mediapartner van Omroep West.

Tussen de elf dj's die zijn uitverkozen om dit jaar de 'Lijst der Lijsten' aan elkaar te praten, zitten drie nieuwe gezichten. Eén van hen is Ruud de Wild, die pas in januari zou beginnen bij NPO Radio 2. Ook worden er in tegenstelling tot vorig jaar twee vrouwen verwelkomd: Evelien de Bruijn en Marisa Heutink.


Meeste stemmen

Sinds 1999 wordt jaarlijks de Top 2000 samengesteld. De lijst bestaat uit 2000 liedjes die het populairst zijn bij de luisteraars van NPO Radio 2. In 2015 werden de meeste stemmen uitgebracht op 'Imagine' van John Lennon. 'Bohemian Rhapsody' van Queen heeft nog altijd het record in handen met 13 nummer 1-noteringen.

Stemmen op de Top 2000 kan vanaf komende vrijdag op nporadio2.nl. Exact een week later sluiten de stembussen en wordt de top-3 bekendgemaakt.