4 tips tegen stress op het werk

Els Jacobs, de Huishoudcoach te gast bij Debby en Rene
Els Jacobs, de Huishoudcoach te gast bij Debby en Rene
DEN HAAG - Tegenwoordig hebben we naast een drukke baan ook een gezin, een vriendengroep en bijvoorbeeld een hardloopclubje waar we wekelijks aandacht aan willen/moeten besteden. Maar hoe zorg je voor gezonde balans? En hoe voorkom je stress op jouw werk? Onze Huishoudcoach Els Jacobs geeft tips!
Heb je last van:

  • Hartkloppingen
  • 's nacht wakker worden of schrikken
  • Moodswings, het ene moment ben je harstikke vrolijk en het andere moment kun je zomaar uit je slof schieten
  • Piekeren

Dan zul je wat moeten veranderen om dit te verminderen. Bijvoorbeeld op het werk, want de grootste vorm van stress vindt plaats op het werk. Hier heeft de Huishoudcoach een paar goede tips voor:

Zet je werktelefoon uit

Ben je eindelijk thuis na een lange dag van je werk? Zet je werk e-mail of telefoon uit en zet die de volgende ochtend weer aan. Zo ben je niet 24/7 bereikbaar voor jouw werkgever en kun je genieten van je gezin.

Zeg nee

Moeite met het zeggen van nee, tegen vrienden of collega's? Het hoeft helemaal niet zo lastig te zijn!
Als er nog een enorme waslijst met taken voor je neus ligt, is het niet zo verstandig om meer taken op je bordje te schuiven. Laat je taken aan je baas zien en leg uit dat je het niet gaat redden in het tijdsbestek. Zo creëer je een overzicht en laat je goed zien waarom iets wel of niet gaat lukken.

Leg dat lat lager

Deze tip spreekt al een beetje voor zichzelf. Door de lat altijd hoger te leggen, verwacht je meer van je werk en de kwaliteit daarvan. Niet alles kan perfect zijn, leg de lat daarom een keertje wat lager!

Lijstjes

De bekende to-do lijstjes kunnen je erg helpen op het werk of thuis. Heb je erg veel taken die je moet onthouden? Schrijf ze op een blaadje en vink ze af zodra je er klaar mee bent. Dit geeft het gevoel dat je erg productief bezig bent geweest en het geeft een fijn overzicht!