Instellingen

Organisatie afgelast Oktoberfest zegt klanten nog niet te kunnen compenseren

Bier drinken op het Oktoberfest.
Bier drinken op het Oktoberfest. © ANP

DEN HAAG - De organisatie van het Oktoberfest Niederlande zegt dat het nog 'onvoldoende financiële middelen' heeft om geld terug te geven aan mensen die een kaartje hebben gekocht. Dat blijkt uit een brief die de organisatie maandag naar gedupeerden heeft gestuurd. Het Oktoberfest Niederlande zou eind oktober op het Haagse Malieveld plaatsvinden, maar werd op het laatste moment door de gemeente afgeblazen omdat het veiligsheidsplan niet aan de eisen voldeed.

In de brief zegt de organisatie verder dat ze er wel naar streeft om 'zo spoedig mogelijk een compensatieregeling op te stellen'. Het Oktoberfest hoopt op korte termijn de honderden gedupeerden informatie te kunnen geven over deze compensatieregeling.

Ondertussen is een groep gedupeerden op Facebook een actie begonnen om zo snel mogelijk hun geld terug te krijgen. De Facebookgroep Oktoberfest Niederlande, we willen ons geld terug heeft inmiddels al 150 leden. De 28-jarige Berend Dommering is de initiatiefnemer achter de Facebook-actie. Tegenover de regionale omroep NH zegt hij: 'We krijgen heel veel reacties. We doen dit omdat je samen meer kunt bereiken dan in je eentje.'