Oude tijden herleven in Den Haag: piraat Hofstad Radio keert terug

© Archief
DEN HAAG - Hagenaars die van ouderwets nostalgische radio houden, kunnen hun hart ophalen. De ter ziele gegane piratenzender Hofstad Radio wordt op dinsdag 29 en woensdag 30 november voor twee dagen tot leven gewekt. Dat is exact 36 jaar na de eerste uitzending van het Haagse station.
Het initiatief komt van de stichting Haags Radioarchief en is bedoeld om de
te steunen en stil te staan bij het rijke verleden van de illegale zender. Oudgedienden als Rien van Bylandt, Peter de Groot, Roberto, Harmen Huizinga, Jurgen, Peter Winters en Rob Hofland nemen de presentatie voor hun rekening.
Behalve veel muziek worden er ook de nodige oude radiofragmenten uit het Haags Radioarchief ten gehore gebracht. Een voortvloeisel daarvan is het oprichten van de stichting Haags Radio Erfgoed, met als doel om het radioverleden in de stad levend te houden. Het bestuur van de stichting bestaat onder anderen uit radio-veteranen Hans Hemmes, Rob van Dijk en Rob Hofland.

In de ether en online

Hofstad Radio is op 29 en 30 november te beluisteren in de Haagse ether op 106.7 FM. De 48 uur durende uitzending kan ook online worden gevolgd via de website www.hofstadradio978.nl.