Instellingen

Sportwinkel Decathlon opent morgen in voormalige V&D Den Haag

Decathlon in Den Haag
Decathlon in Den Haag © @VVVDenHaag

DEN HAAG - De uit Frankrijk afkomstige sportwinkel Decathlon opent woensdagmiddag de deuren aan de Grote Marktstraat in Den Haag. De sportgigant heeft zich in de kelder en op een deel van de begane grond van het voormalig V&D pand gevestigd. Het is de eerste winkelketen die het pand, dat leeg staat sinds het begin van 2016, weer een functie geeft.

Om 12.00 uur wordt de winkel officieel geopend. Daarbij zullen, om sporten te promoten, voor jong en oud sportactiviteiten plaatsvinden. De opening wordt gedaan door de vestigingsdirecteur en de Haagse wethouder Stedelijke Econonie, Karsten Klein. Na Decathlon zullen ook restaurantketen

en de Canadese warenhuisketen

in het pand trekken. De komst van Decathlon levert 50 banen op.

Het pand was eerder deze week al in het nieuws omdat er een tijdcapsule met spullen uit 1964 werd gevonden. De capsule gevuld met onder andere een doos hagelslag en een paar damesschoenen werd gevonden tijdens de renovatie. Voor oud-personeel van de V&D was het vroegtijdig openen van de kluis echter een teleurstelling.

Gedoe over andere locatie


Of de Franse sportgigant zich in de binnenstad zou vestigen, was in het begin van dit jaar nog maar de vraag. Er was een plan om Decathlon op het Forepark langs de A4 te vestigen. Er zouden daar zo'n 300 mensen aan de slag kunnnen. Dit ging uiteindelijk niet door vanwege bezwaren van de provincie Zuid-Holland. De bezwaren van winkeliers in de rest van de stad hebben waarschijnlijk ook invloed gehad.