Inbrekers Wateringen op de foto gezet en gefilmd tijdens verkopen van buit

WATERINGEN - Een inwoner van Wateringen ziet op een dag twee mannen in de buurt van zijn huis rondhangen. Hij vertrouwt het niet en maakt een paar foto’s. Later blijkt dat er bij hem is ingebroken. Een deel van de buit wordt door dezelfde twee mannen te koop aangeboden en daarbij zijn ze gefilmd.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 22 november. Meer zaken zijn hier te vinden.
De bewoner van de Middenzwet is op dinsdag 10 mei aan het werk in zijn bedrijf, dat naast zijn woning ligt. Als hij door het raam kijkt ziet hij twee vreemde mannen rondhangen. Hij vertrouwt het niet en vraagt wat ze daar doen. Hij krijgt geen duidelijk antwoord en besluit om de twee op de foto te zetten.
Later die middag blijkt dat er bij hem thuis is ingebroken. Er is een steen door de ruit gegooid en het hele huis is doorzocht. Er is onder andere een Apple iPad gestolen.

Doorverkopen buit

De iPad duikt diezelfde dag weer op in Den Haag. Bij de winkel ‘Used Products’ aan de Rijswijkseweg proberen twee mannen om de tablet te verkopen. De verkoper is alert en vertrouwt het niet. Hij zegt dat hij de politie gaat bellen en dan vertrekken de mannen weer, zonder de iPad.
Na het vergelijken van de bewakingsbeelden uit de winkel met de foto’s van de bewoner blijkt dat het beide keren om dezelfde mannen gaat. De politie verdenkt hen daarom van de inbraak aan de Middenzwet.

Herkent u de mannen?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem