Auto’s van Rijswijk Wonen in brand gestoken

RIJSWIJK - Twee auto’s van woningcorporatie Rijswijk Wonen worden in brand gestoken en raken total-loss. Er zijn beelden waarop de brandstichter is te zien, maar die zijn helaas onduidelijk.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 22 november. Meer zaken zijn hier te vinden.
De auto’s staan geparkeerd aan de achterkant van het kantoor aan de Admiraal Helfrichsingel in Rijswijk, aan de zijde van de Ocarinalaan. Op zaterdag 24 september iets voor 23.30 uur registreren bewakingscamera’s een lange, slanke persoon die bezig is om vloeistof over de auto’s te gooien. Hij of zij draagt vermoedelijk donkere kleding.
Daarna probeert de persoon om de auto’s in brand te zetten, maar dat lukt niet meteen. Pas bij de derde poging vliegen de wagens in brand. De brandweer weet het vuur snel te blussen, maar de auto’s raken behoorlijk beschadigd en ook het kantoorpand loopt de nodige schade op.

Beelden en getuigen

Omdat de persoon op de beelden niet duidelijk is te zien, hoopt de politie ook op getuigen. Iedereen die iets weet of iets heeft gezien van de brandstichting bij Rijswijk Wonen wordt gevraagd om zich te melden. Ook als u een idee heeft wie de brandstichter is, hoort de politie u graag.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem