Straatrovers Reeuwijk vinden geen buit bij hun slachtoffer

Het Wierickepad in Reeuwijk
Het Wierickepad in Reeuwijk
REEUWIJK - Een 50-jarige vrouw wordt onderweg op de fiets het slachtoffer van twee straatrovers. Ze eisen geld en haar telefoon en fouilleren haar zelfs, maar ze vinden uiteindelijk niets.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 22 november. Meer zaken zijn hier te vinden.
De vrouw fietst op dinsdag 25 oktober tussen 10.30 en 10.45 uur van Driebruggen richting Gouda. Ze rijdt op het Wierickepad bij Reeuwijk, als ze net voor de grote S-bocht in het pad een scooter ziet aankomen. Er zitten twee jongens op. De scooter passeert haar, maar keert meteen weer om en komt naast haar rijden.
De jongens roepen dat de vrouw moet stoppen, maar dat doet ze niet. Pas als ze de scooter voor haar stil zetten, stopt de vrouw. Eén van de jongens stapt af en eist geld. De vrouw heeft dat niet bij zich, maar daar heeft de dader geen boodschap aan. Hij begint haar te fouilleren. Ook vraagt hij om haar telefoon.

Geen buit

Ondanks het fouilleren vindt de jongen niets. Hij stapt weer achterop de scooter en ze rijden weg richting Reeuwijk, dezelfde richting als waar ze vandaan kwamen. Het slachtoffer schat de twee rond de 18 jaar oud. Degene die bij haar kwam staan is blank en heeft blauwe ogen. Hij is zo'n 1.75 tot 1.80 meter lang en hij droeg een zwarte helm met een zwart vizier, een zwarte jas en een zwarte spijkerbroek. Hij sprak accentloos Nederlands.
De andere man bleef bij de scooter. Hij is een stuk langer dan dader 1 en droeg ook een zwarte helm en donkere kleding. Zijn jas had horizontale stiksels. Ze heeft hem niet in zijn gezicht kunnen zien dus verder is er niets over hem bekend.

Getuigen

De politie is op zoek naar mensen die aan de hand van de signalementen denken te weten om wie het gaat en naar getuigen van de straatroof. Mogelijk heeft de scooter daar die ochtend al een tijdje rondgereden of heeft u de twee gezien op hun vlucht. Misschien hebben de twee er onderling over gesproken en heeft u dat gehoord.
In het onderzoek naar de straatroof neemt de politie nog een andere straatroof mee. Op vrijdag 4 november tussen 9.00 en 9.30 uur is een 16-jarig meisje ook het slachtoffer geworden, deze keer aan de Orteliuslaan in Gouda. Door de opzittenden van een scooter werd haar tas van haar schouder gerukt. Daardoor viel ze op de grond. Het staat nog allerminst vast of beide zaken iets met elkaar te maken hebben, maar de politie doet daar uiteraard wel onderzoek naar.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem