Instellingen

Haagse voetbalclub TAC '90 doet aangifte tegen scheidsrechter

© archief

DEN HAAG - Een voetbalwedstrijd in Den Haag tussen de Haagse club TAC '90 en de Alphense Boys ruim een week geleden, leidt tot ophef. De spelers van de Haagse club zouden zijn bedreigd door de scheidsrechter. Volgens TAC ’90 heeft de scheids gedreigd met een pistool terug te keren naar TAC ’90 om de club 'kapot' te maken. TAC '90 heeft daarom aangifte gedaan bij de politie.

De aanleiding van de oplopende emoties was een rode kaart die in blessuretijd werd uitgedeeld aan de spits van TAC '90. De 27-jarige spits uit Den Haag werd daar zo kwaad om, dat hij de scheidsrechter aanviel. De wedstrijd werd vervolgens meteen afgefloten. Alphense Boys won de wedstrijd met 2-3.

Voetbalclub TAC ’90, aan de Haagse Aagje Dekenlaan, heeft aangifte gedaan van bedreiging na een gesprek met de politie. Op de dag van de wedstrijd heeft de scheidsrechter zelf ook aangifte gedaan van mishandeling. 'Er is op dit moment nog niets bekend over de status van het onderzoek', laat een woordvoerder van de politie aan Omroep West weten.  

Eerdere aanhoudingen


De politie heeft na afloop van de voetbalwedstrijd tussen TAC ’90 en Alphense Boys twee mensen aangehouden: de spits van TAC ’90 en de clubgrensrechter van de Hagenaars. Beiden zouden de scheidsrechter hebben geslagen. Woensdagavond buigt de KNVB zich over de zaak.