Instellingen

Lekkage Den Haag Centraal: Constructiefout is de oorzaak

Er is een lek in het station Den Haag Centraal.
Er is een lek in het station Den Haag Centraal. © Twitter Lotte Wilms

DEN HAAG - Een constructiefout in de tramplatforms bij tramhalte Tram Boven op Den Haag Centraal is de oorzaak van de lekkages in het station. Vervoerder HTM treft tijdelijke maatregelen, maar wacht nog op geld voor een permanente oplossing. Dat zegt Ernst Moeksis, woordvoerder van het bedrijf, tegen Omroep West.

'De bouwstructuur moet aangepast worden om de

volledig op te lossen. Je praat dan nooit over kleine bedragen', aldus Moeksis.

De vervoerder gaat binnenkort om de tafel met zijn opdrachtgever Metropoolregio Rotterdam Den Haag over de financiering van het project. In principe stellen zij geld beschikbaar voor projecten van de HTM.

Werkzaamheden in het weekeinde


Moeksis: 'Mogelijk sturen ze ons door naar de gemeente Den Haag, omdat die destijds mede-opdrachtgever was voor de bouw van de tramhalte.' Naast de gemeente behoren ook Prorail, de NS en Stadsgewest Haaglanden tot de mede-opdrachtgevers.

Afgelopen weekeinde werden de eerste werkzaamheden verricht aan twee van de vier tramsporen van de halte. Dit weekend volgen de andere twee sporen. Daardoor doet tram 6 komend weekeinde het station niet aan. Tram 2 stopt door de werkzaamheden tijdelijk bij een ander perron. HTM wil in 2017 starten met de werkzaamheden voor een permanente oplossing voor de lekkages.