En hop, nu naar buiten!

Debby, Gregor en boswachter Arjan Postma
Als het aan Arjan Postma ligt gaan we veel meer genieten ban de natuur.
DEN HAAG - Na het lezen van dit berichtje, zou je even naar buiten moeten. Waarom? 'Omdat we met z'n allen gemiddeld maar een kwartiertje per dag buiten komen', zegt boswachter Arjan Postma bij Debby en haar Mannen.
Je leest het goed: we krijgen dagelijks een luttele vijftien minuten aan buitenlucht! En welk effect dat heeft? Kijk maar eens goed naar Debby op de foto... Van die foto is natuurlijk een flauw grapje, maar dat buitenlucht gezond is voor lichaam en geest is absoluut geen grap.

Holbewoner

De mens was lang geleden een holbewoner en is dat eigenlijk weer geworden. 'Mensen zijn heel veel meer binnen gaan zitten da vroeger. Zonde, want buiten is het leven. Buiten gebeurt het, gewoon bij jouw om de hoek', zegt de bekendste boswachter van Nederland, Arjan Postma.

Heb geduld

In zijn nieuwe boek 'Buiten gebeurt het' wijst hij de lezer op al het moois in de natuur waar je al snel aan voorbij loopt. 'Dicht bij huis kun je de gaafste avonturen beleven. Als je op de juiste plaats bent en een beetje geduld hebt, zie je dat eenhoorntje, een vallende ster, een jagende slechtvalk of die mooie zeevonk aan het strand', zegt Arjan.
Dus: trek je schoenen aan en beleef de natuur! Enne, Debby hebben we na de uitzending ook even het bos ingestuurd.