Flinke files op A4 en A12 na ongelukken

LEIDEN - Automobilisten op de A4 tussen Den Haag en Amsterdam moesten woensdagochtend rekening houden met flinke files. Er gebeurden verschillende ongelukken.
Rond 7.00 uur gebeurde er een ongeluk in de buurt van Leiden. Vanwege dit ongeluk werd een rijstrook een uur lang afgesloten. Rond 7.45 uur was de file daar elf kilometer lang, goed voor ruim een uur vertraging. Rond 8.15 uur losten de problemen daar langzaam op, maar toen ontstonden er grote problemen bij Badhoevedorp. Ook daar gebeurde een ongeluk en daar werden drie rijstroken afgesloten. Die werden rond 8.30 uur weer vrijgegeven.
In de buurt van knooppunt Prins Clausplein gebeurde rond 8.00 uur eveneens een ongeluk. Daar werd een omleiding ingesteld. Verkeer richting Amsterdam werd aangeraden te reizen via Wassenaar en de A12, N44 en A44 te nemen. Rond 9.00 uur waren de ergste problemen op de A4 voorbij.

A12

Op de A12 tussen Den Haag en Utrecht stond lange tijd twaalf kilometer file, na een ongeluk bij De Meern. Daar moesten automobilisten rekening houden met twintig minuten vertrraging. Ook hier werd een rijstrook afgesloten.