Wijziging in verhuisplannen Binnenhof, Eerste en Tweede Kamer gescheiden

© Maarten Brakema
DEN HAAG - De Eerste en Tweede Kamer worden gedurende de renovatie van het Binnenhof niet op dezelfde locatie ondergebracht, zoals eerder werd aangenomen. De nieuwe verhuisplannen zijn woensdag naar buiten gebracht door het ministerie van Binnenlandse Zaken.
De Tweede Kamer neemt zijn intrek aan de Bezuidenhoutseweg, in het gebouw waar nu nog het ministerie van Buitenlandse Zaken zit. De Eerste Kamer gaat samen met een deel van de Raad van State naar het Lange Voorhout, naar het oude pand van de Hoge Raad.
Algemene Zaken (AZ), het ministerie van de minister-president, wordt waarschijnlijk ondergebracht in het Catshuis. Het Binnenhof wordt van 2020 tot 2025 gerenoveerd. In de vorige plannen zou AZ naar het Lange Voorhout verhuizen.

Eenvoudiger

Volgens Binnenlandse Zaken zijn de nieuwe plannen eenvoudiger uit te voeren. Voor de Eerste Kamer hoeft nu geen aparte ingang te worden gemaakt aan de Bezuidenhoutseweg en de beveiliging rondom het Catshuis voldoet al aan de eisen die gelden voor de premier en Algemene Zaken.