Instellingen

Houdini-act in Noordwijkerhout: geboeide jongen ontsnapt aan de politie

© ANP
DEN HAAG - Een 17-jarige jongen is woensdagochtend met de handboeien nog om aan de politie ontkomen nadat hij was aangehouden in Noordwijkerhout. Agenten kwamen de jongen ophalen omdat hij zich niet aan de voorwaarden had gehouden die een rechter hem in een eerdere veroordeling had opgelegd.
De Houdini-act vond plaats op de Groenewege in Noordwijkerhout. Terwijl de jongen al was geboeid, zette hij het op een lopen. Zijn sprintvermogen was ondanks de beperking van de handboeien blijkbaar zo goed dat hij aan de sterke arm wist te ontkomen.
De politie vraagt mensen via Burgernet en Twitter om naar een jongen met handboeien uit te kijken. De voortvluchtige jongeman is donkergetint en heeft een tenger postuur. Verder droeg hij een blauw/zwart trainingspak en zwart/witte schoenen.

'Buitengewoon vervelend'

De ontsnapping is volgens de politie gebeurd in een moment van onoplettendheid. 'Buitengewoon vervelend en absoluut niet wat we willen', laat een politiewoordvoerder weten. 'We zijn nog steeds met veel agenten op zoek naar de man.'