Instellingen

Meedoen met redactievergadering Omroep West kan voortaan elke vrijdag

De redactie van Omroep West vergadert
De redactie van Omroep West vergadert © Omroep West

DEN HAAG - Het was een groot succes: Bijna 5.000 mensen keken een maand geleden naar de livestream van de redactievergadering van Omroep West. Tijdens de livestream konden er vragen gesteld worden en ideeën worden aangedragen voor de nieuwsuitzending. En dat smaakt dus naar meer: Het gebeurt voortaan elke vrijdag.

De redactie maakte gebruik van de optie om via Facebook 'live te gaan'. Via een videoverbinding met een smartphone konden volgers en andere geïnteresseerden de dagelijkse ochtendvergadering meemaken. De bedoeling van het experiment is om volgers, kijkers en luisteraars bij het nieuws te betrekken. Dat lukte: Er werden veel zaken geopperd, het enthousiasme was groot. De stream bracht onder meer de

onder de aandacht.

Omdat de eerste 'uitzending' zo'n groot succes was, is er besloten om voortaan elke vrijdagochtend live te gaan. Daarom kun je via de Facebookpagina vrijdagochtend omstreeks kwart voor negen weer met ons mee kijken, reageren en tips geven voor de volgende uitzending.

Vraaggestuurde journalistiek


'Reden is dat we meer willen weten wat het publiek nu echt van ons wil', legt hoofdredacteur Renzo Veenstra uit. 'Dat heet vraaggestuurde journalistiek. In dat kader is het goed om openheid te geven over wat er bij ons wordt besproken en dat mensen kunnen meepraten. Dus niet achteraf, zoals meestal gebeurt, maar aan de voorkant kunnen mensen ons laten weten wat ze van ons verwachten', aldus Veenstra.

Nieuwsgierig geworden? Hieronder kun je de eerste livestream terugkijken!