Instellingen

Staatssecretaris van Rijn kwartet met Haagse ouderen voor aandacht financieel misbruik

© WZH

DEN HAAG - Het gebeurt te vaak dat een mantelzorger financieel misbruik maakt van een oudere. En dat heeft veel impact op deze ouderen. Daarom is er nu een kwartetspel dat moet zorgen voor meer bewustwording over dit onderwerp. Staatssecretaris van Rijn speelde woensdag een potje mee in woonzorgcentrum WZH Hoge Veld in Den Haag, tijdens de lancering van de campagne tegen financieel misbruik.

Het gebeurt soms ook per ongeluk. Een mantelzorger doet boodschappen voor een oudere en pint ook even snel een kleine boodschap voor zichzelf met diens pas. 'Of het nu groot of klein financieel misbruik betreft, het heeft vaak een ingrijpende invloed op ouderen', liet van Rijn woensdag weten aan de zaal vol ouderen en mantelzorgers.

Het kwartetspel is een onderdeel van de bewustwordingscampagne van de gemeente Den Haag en de GGD, die moeten ervoor zorgen dat het probleem van financieel misbruik aangepakt wordt. Er werd  door de ouderen eerst nog wat lacherig gedaan over het kwartetspel, maar na een uurtje kwartetten bleek het een groot succes.