Instellingen

Tiener berooft jongen (14) van iPad en telefoon onder bedreiging in Zoetermeer

Archieffoto
Archieffoto

ZOETERMEER - Een 14-jarige jongen is woensdagmiddag beroofd door een nog onbekende jongen in de Dorpsstraat in Zoetermeer. Zijn mobiele telefoon en iPad werden onder bedreiging van een wapen gestolen. De politie zoekt naar getuigen.

Het slachtoffer parkeerde zijn fiets bij de opticien in de Dorpsstraat toen hij werd aangesproken door een onbekende jongen. De jongen vroeg het slachtoffer mee te lopen omdat hij met hem wilde praten. Zich van geen kwaad bewust liep de jongen mee  in de richting van het water tussen de Dorpsstraat en het Wilhelminapark.

Aangekomen in een steeg stopte de jongen het slachtoffer en beroofde hem, onder bedreiging van een wapen, van zijn eigendommen. Vervolgens zijn de twee terug naar de fiets gelopen. Waar de verdachte een licht groen/grijze Gazelle damesfiets uit het fietsenrek pakte en via de Dorpsstraat wegfietste, in de richting van de Schinkelweg.

De politie is op zoek naar de verdachte met het volgende signalement: een blanke jongen van 16/17 jaar met een normaal postuur. De jongen is ongeveer 1.80 meter lang, heeft donkere ogen en zwart haar. Hij droeg een zwarte trainingsbroek, een korte grijze jas en een zwarte muts. De poltie heeft al gezocht in de omgeving maar de verdachte werd niet aangetroffen.