Instellingen

Uittips in het Donker

Cocktails&Dinosaurs.
© Naturalis
Cocktails bij Cocktails&Dinosaurs
© Naturalis

DEN HAAG - Nu de dagen korter worden, is het heel verleidelijk om ’s avonds meteen de gordijnen dicht te doen. Tv aan en niet meer de deur uit. Deze uittips krijgen je van de bank af. Want in het donker gebeuren de mooiste en spannendste dingen!


Naturalis heeft met Cocktails & Dinosaurs twee dingen gecombineerd waar bijna elke volwassene blij van wordt. 'Naturalis After Dark' organiseert deze avond tot eind december elke laatste vrijdag van de maand speciaal voor volwassenen. Er worden cocktails geserveerd, er is live muziek en er worden flitscollege's gegeven.

Winactie: We geven kaarten weg voor de editie van 30 december. Mail naar projecten@omroepwest.nl en vertel ons waarom jij hier écht naartoe moet! Vergeet niet je gegevens mee te sturen.

2. Smeuïge Haagse verhalen: Een wandeling
Zin om Den Haag op een andere manier te gaan bekijken? Stadsgids Patrick neemt je mee op een historische wandeling door het oude centrum van de stad. Hij vertelt allerlei smeuïge verhalen uit vergane tijden. Denk aan verhalen over gewone Hagenezen, maar ook over edelen, koningen en hun 'geheime' schandalen, verteld alsof je er zelf bij bent geweest.

3. Museumnacht Delft
Laat je meeslepen door cultuur en kunst op 26 november! Heel Delft laat zich van zijn bijzonderste kant zien. Er is een kleiworkshop in het Gereedschapsmuseum, een heuse Kulturbingo en voor kinderen is er een silent disco in DOK.

4. Dark The Hague: Een wandeltour
Moord! Brand! Spoken! Dieven! Dark The Hague laat je tijdens deze Engelstalige tour de smerigste en spannendste kanten van Den Haag zien. Geen feitjes en geen jaartallen, wel sappige en bloederige details!

5. Wintervuurwerk in Den Haag
Net als in de zomer, wanneer het internationaal vuurwerkfestival de Scheveningse hemel laat oplichten, worden er in december in meerdere weekenden vuurwerk afgeschoten. Op 10 en 18 december, en op 26 december (onder voorbehoud), kun je vanaf het strand of de boulevard genieten van het spektakel.

6. Rock&Roll: The Dutch Queen Tribute to Freddie Mercury
In november 2016 is het alweer 25 jaar geleden dat een van de grootste muzikale iconen ter wereld overleed. The Dutch Queen Tribute brengt een ode aan Freddy Mercury, de zanger van de legendarische band Queen. Verwacht geen verkleedpartijtje of persiflage: de show focust zich op de onovertroffen energie waar Queen om bekend stond.

7. Benefiet voor Theater PePijn in het Circustheater
Ieder jaar wordt er een benefiet georganiseerd om Theater PePijn, de kweekvijver van jong podiumtalent, voort te laten bestaan. Dit jaar geven onder meer Karin Bloemen, Daniël Arends en Paul van Vliet acte de présence. Een uitstekende reden om lachend van de bank af te komen, lijkt ons!