Instellingen

1,5 kilo liefde voor rockband Queen

Edger over de band Queen
Queen-kenner Edger Hamer zit op de 25ste sterfdag van Freddie Mercury op de bank bij Rudo en Ed.
DEN HAAG - 480 pagina's en 1,5 kilo liefde voor de bekendste rockband ter wereld: Queen. Het vuistdikke boek 'Fans will be friends, Queen in Nederland' van Edger Hamer is een musthave voor fans. Op de 25ste sterfdag van zanger Freddie Mercury schoof hij aan bij Rudo en Ed.
Journalist en Queen-kenner dook de afgelopen jaren in de Nederlandse avonturen van de bandleden Freddie Mercury, Brian May, John Deacon en Roger Taylor en de latere twee zangers Paul Rodgers en Adam Lambert.
25ste sterfdag
Queen behoort al vijf decennia tot de beste rockgroepen ter wereld. In het jaar dat Freddie Mercury zeventig zou zijn geworden en zijn 25e sterfdag op 24 november wordt herdacht verscheen het boek Fans will be friends: Voor Queen en vaderland II. 'De band had een speciale relatie met Nederland', zegt Edger. De band speelde alleen al 7 keer in de Groenoordhallen in Leiden.

Speciale band met Queen
In het boek vertellen achttien bekende en onbekende Nederlanders over hun speciale band met Queen. Daarnaast bevat het een opsomming van alle in ons land gegeven concerten, bijzondere songteksten, unieke illustraties en documenten - zoals contracten, draaiboeken en bestelformulieren - en een historisch overzicht doorspekt met tientallen feiten die in Holland plaatsvonden.

Urenlang speuren

Vooral het vinden van het beeldmateriaal kostte Edger veel tijd. 'Ik heb urenlang in archieven gespeurd. Het leverde een nooit eerder vertoonde verzameling aan kranten- en tijdschriftencovers en -advertenties. Echt te gek', zegt Edger.
Het boek is niet in de winkel te koop, maar is wel te bestellen via www.queenboek.nl