Lisanne Fons van ID College uit Gouda is mbo-Uitblinker van het jaar

GOUDA - Lisanne Fons van het ID College in Gouda is donderdagavond uitgeroepen tot Uitblinker in het mbo. Ze eindigde bij het vijftiende Uitblinkersgala voor de Groningse mbo-leerlingen Kenneth Vos (Terra) en Mirthe Oosting (Noorderpoort).
Fons volgt de opleiding tot handhaver Toezicht & Veiligheid en heeft daarvoor zelf een stage geregeld bij de Scheveningse politie. Daar zijn ze zeer over haar te spreken: 'Lisanne heeft ons verpest! Het is na Lisanne heel moeilijk voor een student om haar te overtreffen.' Ook docent Marcel Lingen van het ID College prijst haar als een 'heel enthousiaste en gedreven' student. 'Lisanne wil altijd en overal helpen en ze zegt het liefst overal 'ja' op.'
Uitblinkers zijn studenten aan het middelbaar beroepsonderwijs die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden. We kijken verder dan het halen van hoge cijfers. Alle deelnemende mbo-scholen kiezen jaarlijks hun eigen Uitblinker die zij nomineren voor de landelijke verkiezing.

Ambassadeur

Lisanne krijgt 2500 euro opleidingsgeld en is een jaar lang de ambassadeur van mbo-studenten. De studente loopt mee met de minister Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) en kan als deskundige worden gevraagd om mee te praten in de Tweede Kamer. 42 opleidingen stuurden een afgevaardigde waarop online gestemd kon worden. De vakjury koos uiteindelijk de winnaar uit een top drie.
Uitblinkers in het mbo is een initiatief van de MBO Raad samen met de Stichting Branchepromotie Beroepsonderwijs Nederland, MBO15 en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Wie is Lisanne? Bekijk hieronder haar promotiefilmpje: