West Wekker: Hagenaar rijdt vrouw aan en steekt haar neer en Bram Chardon redt eigen paard

REGIO - Goedemorgen! Een 62-jarige man uit Den Haag is aangehouden omdat hij een 57-jarige vrouw in Enschede zou hebben aangereden en neergestoken. En ruiter Bram Chardon maakt angstige momenten door als hij met paard en wagen in het water beland. Wat er de afgelopen uren allemaal gebeurd is, dat lees je als vanouds weer in de West Wekker van vandaag.

1.

Een 62-jarige man uit Den Haag is door de politie aangehouden. Hij zou donderdagmiddag in Enschede een 57-jarige vrouw hebben aangereden en neergestoken. De twee zijn bekenden van elkaar.

2.

Het was flink schrikken voor beroepsruiter Bram Chardon: hij kwam woensdag met paard en wagen in het water terecht. Tijdens een rondrit in Den Hoorn schrok zijn ruin zo erg van een opvliegende zwaan, dat hij van de wegraakte. Na een uren durende reddingsactie werd het dier weer op het droge getrokken.
3. Mbo'er Lisanne Fons van ID College uit Gouda is Uitblinker van het jaar
Kijk haar eens stralen! Lisanne Fons van het ID College in Gouda is woensdagavond uitgeroepen tot Uitblinker in het mbo. Ze eindigde bij het vijftiende Uitblinkersgala voor de Groningse mbo-leerlingen Kenneth Vos (Terra) en Mirthe Oosting (Noorderpoort).

4.

Een ongeluk waarvan je je afvraag: 'hoe is het mogelijk?' Op Dr. Lelykade is een auto tegen een schip aan gebotst. Voor zover bekend raakte niemand gewond.
5. Oud-betaald voetbalscheidsrechter Leo van der Kroft overleden
Triest nieuws. De bekende oud-betaald voetbalscheidsrechter Leo van der Kroft is op 87-jarige leeftijd overleden. Hij was lid van verdienste van ADO Den Haag en adviseerde nog steeds de scheidsrecjtercommissie van de KNVB.
Weer
Vandaag wordt een dag met opnieuw veel zon. Uit het noordoosten waait het met windkracht 4 tot 6. Het wordt zo'n 7 graden.
Vanavond op TV West
In het programma Trots! bijzondere verhalen van mensen die enorm trots zijn op zichzelf of iemand anders. Presentator Johan Overdevest zet ze in het zonnetje.
In deze aflevering zien we moeder Marja, die vijf jaar geleden borstkanker kreeg. Vorig jaar werd er bij haar dochter Chantal, ook (een erfelijke vorm van) borstkanker geconstateerd. Marja is trots op hoe Chantal hiermee omgaat. Verder is Anneloes trots op kattenknuffelaar Mariska en Astrid is trots op haar dementerende moeder.
Ben je zelf trots op iets of iemand? Aanmelden kan via trots@omroepwest.nl.