Piepschuim als oplossing voor verzakte buurt in De Lier

DE LIER - Eindelijk komt er een oplossing voor de verzakkingen in de Rode Buurt in De Lier. De gemeente Westland gaat begin volgend jaar piepschuim plaatsen onder het wegdek en de stoepen van de buurt. Een bijzonder project, maar het is hard nodig. Al jaren is de grond in de buurt aan het verzakken vanwege een te zachte bodem.
De stoepen en straten op onder meer de Eikenhof zijn in de jaren zeventig gebouwd op zachte veengrond. De huizen staan op heipalen, dus daar speelt het probleem niet.
Maar de stoepen en straten - die vol liggen met scheve tegels en stenen - leveren ook nog eens gevaarlijke situaties op voor buurtbewoners, zegt Sylvette Degen. Zij woont al jaren in de wijk. 'Soms ontstaan er gaten in de straat. Ik ben er gelukkig nooit in gevallen, maar het komt zeker voor.' Andere buurtbewoners beamen wat Degen zegt.

Piepschuim

Begin volgend jaar begint de gemeente Westland met het aanleggen van piepschuimplaten ónder de stoepen en straten. 'En we gaan de wijk zo'n 40 centimeter ophogen', zegt wethouder Bas Meijer (GBW) van openbare ruimte. 'We gaan ook de openbare ruimte herinrichten met meer ruimte voor spelen en groen.'