West Bakt Door: Arlette's Chocolate Mud Pie

West Bakt Door: Arlette's Chocolate Mud Pie
West Bakt Door: Arlette's Chocolate Mud Pie
DEN HAAG - Arlette Hovinga heeft de redactie ingeschakeld om haar taartje te proeven... En ja hoor, hij is goedgekeurd! Deze 'gouwe ouwe' heeft ze speciaal voor jullie uit het kookboek gehaald! Doe je ook dit weekend weer mee?
Hoi, ik ben Arlette Hovinga, social media- en onlineredacteur. In mijn vrije tijd eet ik eigenlijk nauwelijks zoetigheid, maar koken is een nogal uit de hand gelopen hobby. Ik sta stiekem liever in de keuken met een goed glas wijn voor vrienden te koken dan dat ik in een kroeg sta. Omdat deze liefhebberij inmiddels buitenproportionele vormen aanneemt (een goede vriendin en ik hebben allebei een eigen culinaire bucketlist opgesteld) doe ik de laatste tijd steeds vaker een poging ook zoete dingen te bakken. Daarom heb ik deze golden oldie afgestoft voor West Bakt Door. Wie weet komen er nog meer opties, want op de redactie is hij volgens mij wel bevallen..

Benodigheden

  • 250 gr bloem
  • 250 gr suiker
  • +/- 70 gr cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 250 ml water
  • 250 ml plantaardige olie
  • 1 tl vanille-extract

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden.
In een grote kom meng je de droge ingredienten door elkaar. Daarna  voeg je er water, olie en vanille-extract aan toe.
Je mixt de ingredienten en spatelt daarna de mix in je ingevette bakvorm.
De taartmix moet dan voor tenminste 20 minuten in de oven. Het kan zijn dat hij iets langer moet staan.
Het kan zijn dat hij iets langer moet staan.
Laat hem goed afkoelen voordat je hem aansnijdt,  omdat er olie in plaats van boter in zit stolt hij een stuk langzamer en kan hij in elkaar zakken.
Het voordeel is wel dat hij echt heel modderig en zacht blijft.
Nu is het tijd om de taart eten. Bon appetit en een fijn weekend!