Zoetermeer haalt drie verkeersportalen weg na stormschade

De automobilist had een engeltje op zijn schouder.
De automobilist had een engeltje op zijn schouder. © Regio15
ZOETERMEER - De gemeente Zoetermeer heeft drie portalen met verkeersborden weggehaald. De reden daarvoor is dat tijdens de storm van afgelopen zondag zo’n portaal afbrak en op het wegdek viel. Dat heeft de gemeente vrijdag bekendgemaakt.
Het
gebeurde op de Oostweg, tussen de A12 en het Prinses Maximaplein. Het portaal met bewegwijzeringsborden brak van de fundering af. Een passerende personenauto botste vervolgens op het ding.
Zoetermeer liet een bureau de constructies van gelijksoortige masten aan de Australiëweg onderzoeken. De eerste resultaten van dit onderzoek zijn voor de gemeente aanleiding om uit voorzorg drie portalen te verwijderen. In de nacht van donderdag op vrijdag zijn die ter hoogte van de Edisonstraat, de Zegwaartseweg en het HSL-viaduct weggehaald.

Funderingen

Volgens de gemeente moet verder onderzoek meer duidelijkheid geven over de staat van de funderingen. Zodra dat helder is, wordt besloten de funderingen aan te passen of te vervangen. Dan pas worden de portalen teruggeplaatst. Er worden nu tijdelijk vervangende bewegwijzeringsborden geplaatst.