Instellingen

Slachtoffer zinloos geweld in de watten gelegd door Zoetermeerse ondernemers

Slachtoffer zinloos geweld Thomas met zijn moeder Deborah
© Omroep West

ZOETERMEER - Ondernemers aan de Dorpsstraat in Zoetermeer hebben vrijdag cadeaus overhandigd aan een mishandelde tiener. Ze vonden zijn verhaal zo schrijnend dat ze hem en zijn moeder in het zonnetje wilden zetten.

De 14-jarige Thomas uit Zoetermeer is op 16 november op de Zegwaartseweg aangevallen en mishandeld. Rond 17.45 uur fietste hij langs een groep jongens die stil stonden. Er werd naar hem geroepen. Thomas verstond het niet goed en riep wat terug. Een jongen liet hem ter hoogte van de Palesteinerhof stoppen. Hij werkte Thomas naar de grond en schopte hem tegen zijn hoofd. Thomas viel hierbij in het water.

De Zoetermeerse ondernemer Ben Tichem van Kickin it Sports gaat dit zinloos geweld aan het hart: 'Mijn zoon is dit veertien jaar geleden ook overkomen. Ik kreeg een soort flashback. Ik dacht: 'nu moet ik iets doen'.' Hij trommelt zijn collega-ondernemers aan de Dorpsstraat op om cadeaus te doneren voor het slachtoffer.

'Eindelijk gordijnen'


Thomas en zijn moeder krijgen onder meer een trainingspak, schoenen, vuurwerk, eetpakketten, en diverse waardebonnen. Ook anonieme klanten doneren geld, waarmee Thomas zijn kapot geslagen bril kan vervangen. Het gezin heeft het niet breed, en is erg blij met de giften. 'Nu kunnen we eindelijk gordijnen aanschaffen voor in je kamer!', roept moeder Deborah enthousiast naar haar zoon.

Thomas heeft nog dagelijks hoofdpijn van de klappen en is snel moe. Hij heeft een blauw oog en de wonden zijn nog niet genezen. 'We hopen dat hij er geen littekens aan overhoudt', aldus zijn moeder. Ook durft Thomas niet meer naar buiten in het donker.

Verdachten gezocht

De politie is nog op zoek naar getuigen van de mishandeling. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.