Willem Vermeend wil Cyber Security toren op bedrijventerrein Binckhorst

© De Binckhorsthaven
DEN HAAG - Oud-minister Willem Vermeend wil graag een Cyber Security toren op bedrijventerrein de Binckhorst in Den Haag. 'Den Haag zou dé stad kunnen worden waar je naar toe gaat voor kennis en slimme oplossingen tegen cybercrime', meldt Vermeend.
Vermeend ziet een Cyber Security toren als de ultieme aanvulling voor het industriële terrein in Den Haag, waar kennisontwikkeling en innovatie worden samengebracht.
De oud-minister, en huidig fintech ambassadeur, is er van overtuigd dat Nederland alleen kan overleven als de Nederlandse economie digitalisering combineerd met de nieuwste technogie. De hofstad heeft al lang de doelstelling om dé stad te worden waar het thema veiligheid de hoofdrol speelt. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende conferenties en programma's over cybersecurity en de huisvesting van Europol in de stad.

Cybercrime

Een Cyber Security toren zou in Den Haag dus goed passen. 'Overal in de wereld neemt cybercrime, zoals bedrijfsspionage, enorm toe. Bestrijding van cybercrime is een wereldwijde opgave. Dat zou Den Haag moeten oppakken', laat Vermeend weten.