Instellingen

West Wekker: Gezin onwel door koolmonoxide en discriminatie in horeca

West Wekker
West Wekker

REGIO - Goedemorgen! Het is weer maandag, de start van jouw nieuwe week. En om die goed te beginnen hebben wij alvast het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Zo raakten in Zoetermeer een gezin onwel door koolmonoxide en wordt er gediscrimineerd in Haagse en Leidse horeca.

1.


In Zoetermeer is een gezin zondagavond onwel geworden nadat er koolmonoxide in hun woning aan de Karel Doormanlaan was vrijgekomen. Dat bevestigt de brandweer.

2. Undercover in Nederland: discriminatie bij Haagse en Leidse horeca
In een aflevering van het SBS6-programma Undercover in Nederland die zondagavond is uitgezonden, is te zien dat er wordt gediscrimineerd in Leidsche en Haagse horecagelegenheden. Onder meer in het Leidse café De Kroeg en de Haagse cafés Millers en De Paap kwamen jongeren met een donkere of getinte huidskleur niet binnen.

3. Slachtoffer van lawine in Oostenrijk is 22-jarige Bart uit 's-Gravenzande De Nederlandse skiër die zaterdag in Oostenrijk om het leven kwam is de 22-jarige Bart Bongaards uit 's-Gravenzande. Dat bevestigt een woordvoerder van korfbalvereniging CKV ONDO uit 's-Gravenzande, waar Bongaards jarenlang actief was.

4. Professor: 'Stop met voetballen op rubbergranulaatvelden'
'We moeten stoppen met voetballen op kunstgrasvelden met rubbergranulaat', dat zegt professor Bob Löwenberg zondag tegen de NOS. Löwenberg is hoogleraar hematologie in het Erasmus MC en hoofdredacteur van Blood, een toonaangevend tijdschrift voor hematologie.

5. Boze burgers bij infodag uitbreiding Madurodam
Bij een bijeenkomst over de uitbreiding van Madurodam waren zondag tientallen buurtbewoners. Ze boos en bezorgd over de plannen voor een uitbreiding van het attractiepark. De uitbreiding gaat ten koste van een deel van de Scheveningse bosjes.