West Wekker: Heibel bij ADO, overlast op het spoor, maar extra stoelen in theater

West Wekker
Hui Wang voor het Kyocera © Laurens Lindhout, bewerking Omroep West
DEN HAAG - Goedemorgen! De maandag weer overleefd? We helpen je graag bij een goed begin van je dag, want er gebeurt weer van alles. Zo gaat in Kijkduin een groot vakantiepark op de schop, moet je binnenkort flink meer tijd nemen om van Den Haag naar Rotterdam te treinen en is er heibel bij ADO Den Haag. En wil je in Den Haag voor de allerlaatste keer genieten van een voorstelling van theatergroep De Appel? Dan moet je vandaag om 13:00 uur in actie komen. Er zijn op de valreep extra stoelen in de zaal geplaatst en de allerlaatste kaarten gaan dan in de verkoop.
1.

Het Roompot-vakantiepark Kijkduin gaat op de schop. Alle huisjes krijgen een nieuw interieur, zegt een woordvoerder van het bedrijf. Kijkduin is een van de eerste parken in Nederland dat wordt aangepakt.
2. Forse overlast door werk aan spoor bij Rotterdam
Treinreizigers moeten in december en januari rekening houden met een uur vertraging tussen stations Rotterdam Centraal en Rotterdam Lombardijen. Dit komt door werkzaamheden. Ook mensen die vanuit Den Haag richting het zuiden reizen zullen hier volgens ProRail last van hebben.

3. Heibel bij ADO Den Haag
De aandeelhouders van ADO Den Haag komen vandaag bijeen voor een ingelaste aandeelhoudersvergadering. Dit bevestigt een woordvoerder van de gemeente Den Haag. Hij zegt dat de gemeente het 'heel belangrijk vindt' dat deze vergadering plaatsvindt.
4. De Appel zet extra stoelen in theater vanwege stormloop op kaarten laatste voorstelling
Er is zoveel vraag naar kaartjes voor de laatste voorstelling van toneelgroep De Appel dat er extra stoelen in het theater worden geplaatst. Hamlet zou afgelopen zondag voor het laatst worden gespeeld in het eigen theater op Scheveningen, maar vanwege de grote belangstelling kwamen er nog vijf uitvoeringen bij.

5. Ammerstol en De Lier werken aan schaatsbaan
IJsclub Vooruitgang in Ammerstol was gisteravond druk bezig met het aanleggen van de eerste ijslaag voor de schaatsbaan. Ook in De Lier werd hard gewerkt om te kunnen pronken met de eerste ijsbaan in de buitenlucht van dit najaar.


Vanavond op TV West
In het opsporingsprogramma Team West is er onder meer aandacht voor:
- Een woninginbraak aan het Herbarenerf in Waddinxveen. Vier mannen worden gezocht. Er zijn beelden van hen.
- Een beroving in Alphen aan den Rijn. Daar werd een 19-jarige vrouw van haar fiets geduwd door een man met een masker op zijn hoofd. Even later pinde hij met haar bankpas geld van haar rekening. Daarbij is hij gefilmd.
- Een diefstal uit een geparkeerde bestelbus op de Hoefkade in Den Haag. Een tablet en een navigatiesysteem werden meegenomen. De dief deed dit precies onder het oog van een camera.
- Een aanrijding op de Wagenstraat in Den Haag. Het slachtoffer, een 55-jarige man, is mogelijk blijvend blind aan één oog. De bestuurder van de auto die de aanrijding veroorzaakte, reed door. Het slachtoffer vertelt zelf zijn verhaal en we tonen beelden van de auto.

Team West is vanavond vanaf 17.00 uur en elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.