Instellingen

West Wekker: Museum verknipt kunstwerk Jan Steen en Maasdijk heeft een fastfoodfile

West Wekker
In tweeën geknipte kunst in het Bredius

DEN HAAG - Goedemorgen! Vandaag is de week weer doormidden! Het was een pittig dagje gisteren voor ADO Den Haag. De voetbalclub vraagt de KNVB om nog een maand uitstel voor het inleveren van financiële stukken. Verder verknipte Museum Bredius topstukken, lieten omwonenden zich kritisch uit over de komst van een groot nieuw outletcentrum in Zoetermeer en opende er in het Westland een nieuwe McDonalds, wat een flinke file veroorzaakte!

1.


ADO Den Haag wil extra tijd van de KNVB om de begroting op orde te krijgen. De club vraagt de bond nog een maand uitstel voor het inleveren van de financiële stukken.

2. Kunstwerk in stukken gesneden? Museum Bredius geeft tekst en uitleg
Waarom zou je een werk van de Hollandse kunstschilder Jan Steen in tweeën delen? Is het dan nog wel wat waard? En mag je dat sowieso wel doen? Dit zijn de belangrijkste vragen waar de tentoonstelling Linking Pieces in het Haagse museum Bredius vanaf morgen een antwoord op geeft.

3. Veel kritische bewoners op bijeenkomst over nieuw outletcentrum in Zoetermeer
Omwonenden zijn kritisch over de komst van een nieuw groot nieuw outletcentrum in het centrum van Zoetermeer. Dat bleek gisteravond bij een door de gemeenteraad georganiseerde bijeenkomst over de ‘Holland Outlet Mall’ (HOM) in het Zoetermeerse stadhuis.

4. Opening McDonald's in Maasdijk veroorzaakt file
Normaal is het nooit zo druk in Maasdijk, maar gisteravond was het filerijden. Aanleiding was de opening van een nieuw filiaal van de hamburgerketen. De speciale openingsactie - een menu voor 2 euro - trok een hoop Westlanders naar de McDrive.

5. Zeker acht gemeenten in de regio stellen vuurwerkvrije zones in tijdens de jaarwisseling
Zeker acht gemeenten in de regio stellen tijdens de jaarwisseling vuurwerkvrije gebieden in. Dit blijkt uit een gezamenlijke rondgang van Omroep West en de NOS. Het overgrote deel van de gemeenten in de regio heeft de enquête ingevuld, maar bij sommige gemeenten is het beleid voor de jaarwisseling nog niet bekend.

Vanavond op TV West
Een documentaire over de verbouwing van winkelcentrum Leidsenhage tot ‘Mall of the Netherlands’: een opmerkelijke modernisering die een half miljard euro kost in een tijd van neergang in de retailsector. TV West/programmamaker Erik Kooyman volgt de verbouwing op de voet en stelt ‘het nieuwe winkelen’ in een breder kader.

Het Nieuwe Winkelen is vanavond vanaf 17.00 uur en elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.