Instellingen

West Wekker: personeel HTM moet kiezen en Youri ving 91-jarige man op

Jaap Bierman
Jaap Bierman © Mark Kool

DEN HAAG - Goedemorgen! Het is vrijdag en dat betekent maar één ding: bijna weekend! Het personeel van de HTM heeft wel iets om over te praten dit weekend. De directeur deed bij Radio West enkele pittige uitspraken.

1.


HTM-directeur Jaap Bierman is duidelijk: het personeel van de Haagse vervoersmaatschappij HTM moet kiezen tussen een ruimere werktijd of een beter salaris en pensioenpremies. De werknemers staakten donderdag, het laatste woord is daarover nog niet gezegd.

2. Youri ving 91-jarige man op
Geen alledaagse dag gisteren voor Youri van Berkel uit Voorschoten. Hij ving de man op die zijn auto het spoor op reed. Er vielen geen gewonden, maar dat was volgens Youri een wonder.

3. Bewoners Park Rijn-Schie moeten weg
Het einde is daar voor de inwoners van Park Rijn-Schie, maar ze krijgen hulp, zo verzekert wethouder Boudewijn Revis. Een speciale 'regisseur' met veel macht gaat de overgebleven bewoners die weg moeten uit hun huisje op Park Rijn-Schie in Den Haag begeleiden.

4. Minder stoppen door slimme golf
Rood. Het ellenlange wachten op groen licht kan beginnen. Tot nu. Door de 'slimme golf' sta jij vanaf nu minder lang stil. Dat is in ieder geval de bedoeling.  

Het weer: 10 graden, de wind komt uit westen en is matig, langs de kust af en toe vrij krachtig.

Vanavond op TV West
In het programma Trots! bijzondere verhalen van mensen die enorm trots zijn op zichzelf of iemand anders. Presentator Johan Overdevest zet ze in het zonnetje! Patricia is trots op haar dochter Anja die het als alleenstaande en hardwerkende moeder allemaal voor elkaar weet te boksen ondanks de tegenslagen in haar leven.  De Haagse Bernardusschool verrast de directrice die afscheid neemt op muzikale wijze. En we verrassen Jolanda met een bloemetje…

Trots! is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.