Manege De Dijkgraaf verruilt Monster voor Ouddorp

MONSTER - Manege De Dijkgraaf in Monster verhuist naar Ouddorp, op Goeree-Overflakkee. Het paardencentrum is ruim een jaar bezig geweest om een andere locatie te vinden in de gemeente Westland, maar dat is niet gelukt. In Ouddorp is er wel de ruimte die de manege nodig heeft.
De Dijkgraaf kreeg in 2015
voor vijf jaar aan de Plaats Langeveld in
. Omwonenden van de manege
dat
.
elders in Monster, in De Lier en in 's
bleken niet te voldoen.
Het Paardensportcentrum heeft extra veel ruimte nodig, omdat het bedrijf is gespecialiseerd in mennen, het rijden met koetsen. Een men-parcours vergt meer ruimte dan een standaard manege, en die ruimte was er niet in de directe omgeving. 'We zijn een apart bedrijf. Je kan wel overal paarden stallen, maar mennen kan niet overal. En als het hier niet meer kan dan gaan mensen de straat op', aldus mede-eigenaar Edwin van der Graaf.

Gebruikers verhuizen mee

De meeste van de ongeveer vijftig gebruikers van de stallen verhuizen mee naar Ouddorp. 'Voor de mensen niet prettig,' zo zegt Van der Graaf. Op Goeree-Overflakkee krijgt de manege de beschikking over tien hectare grond met een accomodatie. 'Helaas is voor de Dijkgraaf geen plaats meer in het Westland,' zo treurt Van der Graaf.