Instellingen

Robin Haase moet in moordzaak Koen Everink getuigen tegen oud-trainer

Robin Haase in Rosmalen.
Robin Haase in Rosmalen. © Orange Pictures

DEN HAAG - Tennisser Robin Haase moet getuigen in de rechtszaak tegen zijn oud-trainer Mark de J. De J. staat terecht voor de moord op zakenman Koen Everink. De moord zou te maken hebben met een gokschuld die de verdachte had. De Haagse tennisser zou licht kunnen werpen op het gokgedrag van zijn voormalige coach.

De advocaat van Mark de J. had gevraagd om de getuigenis van de tennisser. Het openbaar ministerie had daar geen moeite mee, zo bleek maandag tijdens een zogeheten regie-zitting bij de rechtbank in Utrecht. Justitie is het er niet mee eens dat de zes-jarige dochter van Everink wordt gehoord als getuige.

De rechtbank heeft na een beraadslaging die een paar uur duurde beslist dat Haase als getuige moet opdraven. Wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak wordt gehouden is nog niet bekend.

Trainer van Haase

Mark de J. was de trainer van Haase op het moment dat hij werd gearresteerd. De J. werd aangehouden op Schiphol toen hij en Haase terugkwamen van een toernooi in de Verenigde Staten. De J. ontkent iets met de dood van Everink te maken te hebben. 'Ik heb hier niets mee te maken, ik heb Koen met geen vinger aangeraakt. En ik wil na acht maanden wel weer naar huis,' zo zei De J. vandaag tegen de rechtbank. Desondanks besloten de rechters dat het voorarrest van de verdachte wordt verlengd.