Instellingen

Raadselachtige dood: ‘Johnny’ nam trein in Den Haag, maar kwam nooit meer thuis

© Politie

DEN HAAG - Een 20-jarige jongen uit Maassluis die vorige week zondag in Den Haag op de trein stapte, is de volgende ochtend dood langs het spoor gevonden. Het overlijden van Chi Yin Luong is omgeven met raadsels. De politie heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet.

Chi Yin Luong, die ook wel John of Johnny werd genoemd, werd op zondag 20 november 's avonds laat door zijn baas afgezet op Den Haag CS. Hij zou via Den Haag Hollands Spoor naar Schiedam reizen, om vervolgens over te stappen op een trein naar Maassluis.

Maar de jongeman kwam nooit meer thuis. Een treinmachinist ontdekte de volgende ochtend om 8.15 uur het levenloze lichaam van 'Johnny'. Hij lag naast het spoor, ter hoogte van station Maassluis-West.

Misdrijf of tragisch ongeluk?

Inmiddels is gebleken dat Chi Yin Luong is overleden door ernstig hoofdletsel, maar het is voor de politie nog altijd niet bekend wat er is gebeurd. 'Het is onduidelijk hoe hij zijn verwondingen heeft opgelopen en wat eraan vooraf is gegaan', zegt de politie. 'We onderzoeken daarom ook alle scenario’s, van ongeval tot misdrijf.'

Een flyeractie leverde de recherche tot nu toe drie tips op, maar de politie hoopt dat er meer mensen zijn die de jonge Maassluizenaar hebben gezien. Bijvoorbeeld reizigers die hem in de nacht van zondag 20 november op maandag 21 november nog hebben gesproken.

Den Haag - Schiedam

Chi Yin Luong stapte op zondagavond om 0.13 uur op Den Haag CS in de trein. Twintig minuten later stapte hij op station Schiedam Centrum weer uit. Op bewakingscamera's is nog te zien dat de jongen de trein richting Maassluis en Hoek van Holland instapt, maar wat er daarna is gebeurd, is een raadsel.