Instellingen

Vakantiepark Kijkduin opgeknapt

Park Kijkduin
Park Kijkduin © Roompot

DEN HAAG - Het vakantiepark van Roompot in Kijkduin gaat op de schop. Alle huisjes krijgen nieuwe interieurs, zegt een woordvoerder van het bedrijf. Kijkduin is een van de eerste parken in Nederland van het concern die worden aangepakt.

Het park kreeg in het verleden vaker

omdat het gedateerd zou zijn en omdat de huisjes niet schoon waren. De woordvoerder wil niet zeggen dat het park wat afgeleefd is, maar zegt wel dat 'sommige huisjes wel dringend een extra likje verf nodig hebben' en dat de woningen verbouwd moeten worden om ze aan de eisen van de tijd te laten voldoen.

Uiteindelijk wordt de binnenkant van alle vakantiehuisjes op het park aangepakt. Maar deze winter wordt begonnen met de eersten, die dan bij de start van het seizoen in maart gereed moeten zijn. 'Zo'n operatie doe je niet in het hoogseizoen, maar als het wat rustiger is', zegt de woordvoerder.

30 miljoen

Roompot is deze zomer overgenomen door een Franse investeerder. Die steekt 30 miljoen euro in het opknappen van de parken. Hoeveel geld er uiteindelijk naar Kijkduin gaat is niet bekend.