Forse overlast door werk aan spoor bij Rotterdam

Willemspoortunnel
Willemspoortunnel
DEN HAAG - Treinreizigers moeten in december en januari rekening houden met tot een uur vertraging door de aangekondigde werkzaamheden tussen stations Rotterdam Centraal en Rotterdam Lombardijen. Ook mensen die vanuit Den Haag richting het zuiden reizen zullen hier volgens Prorail last van hebben.
De spoorbeheerder noemt de gevolgen voor het treinverkeer 'zeer ingrijpend'. 'Afhankelijk van het moment waarop mensen reizen, rijden er geen of minder treinen en worden er bussen ingezet', aldus ProRail.
De overlast wordt veroorzaakt door het werk in de Willemsspoortunnel. Daar worden het spoor en de bovenleiding vernieuwd. Dagelijks rijden zo'n vierhonderd treinen over het traject. Het spoor is daardoor sneller dan gebruikelijk toe aan vervanging.

Reisadvies

De werkzaamheden vinden plaats tussen 3 en 18 december en tussen 7 en 22 januari. Treinreizigers krijgen het advies om voor vertrek de routeplanners te bekijken. Zij moeten ook rekening houden met het feit dat op 11 december een nieuwe dienstregeling ingaat. Daardoor kunnen treinen op andere tijdstippen vertrekken dan voorheen.