Schaatsbaan De Lier dinsdagochtend open, ook Ammerstol werkt aan ijsbaan

DE LIER - In De Lier kan dinsdagochtend vanaf 9.00 uur geschaatst worden. Maandagavond werd bij ijsclub 'Hard gaat-ie' hard gewerkt voor het aanleggen van de ijslaag. Ook bij IJsclub Vooruitgang in Ammerstol staken ze de handen uit de mouwen om te kunnen pronken met de eerste ijsbaan in de buitenlucht van dit najaar.
De nacht van maandag op dinsdag was de koudste herfstnacht in Nederland sinds 1998. De temperatuur daalde in De Bilt naar 6,6 graden onder het vriespunt.
Toch was het ijs in De Lier om 7.30 uur dinsdagochtend nog zacht. 'Het moet nog uitharden', legde voorzitter Wim van den Berg van ijsclub 'Hard gaat-ie' uit. 'Je wil altijd meer ijs, zeker omdat de zon vandaag behoorlijk schijnt.'

Begin december zacht weer

Het blijft koud tot en met de laatste dag van de meteorologische herfst morgen. Voor het begin van december wordt zacht weer voorspeld met donderdag en vrijdag maxima van zeven tot tien graden.
'De eerste drie dagen is het ijs hier in De Lier bestemd voor leden', vertelt Van den Berg. 'Lid worden kost vijf euro per persoon en tien euro per gezin. En dan kun je het hele jaar schaatsen.'