Instellingen

Heb jij een mooi versierd kersthuis? Meld je aan en kom bij ons op televisie!

Het Kersthuis ook in 2016 weer op TV West! (Bron: Omroep West)
Het Kersthuis ook in 2016 weer op TV West! (Bron: Omroep West)

DEN HAAG - Al 16 jaar wordt er op TV West gestreden om de titel ‘mooiste kersthuis’. En in al die jaren zijn er heel wat bijzondere exemplaren voorbij gekomen. Dit jaar zet Omroep West vanaf 6 december de mooiste op een rijtje en daarna gaan we op 12 december weer ouderwets van start met de competitie.

Het allereerste kersthuis was te zien in het Kersthuis van 2000, gepresenteerd door Antoine Peeters, nu bekend van het RTL Nieuws. De familie Reincke uit Naaldwijk werd eerste en won een verzorgde reis voor 15 personen naar Parijs.

Meneer Knops uit Den Haag won de competitie in 2001 en mocht op kosten van Omroep West met zijn vrouw naar Cyprus. 'Het was fantastisch, we hebben enorm genoten'. Knops was jarenlang kerstman op het Erasmusplein in Den Haag rond de kerstdagen, maar moet dat nu staken vanwege zijn hoge leeftijd. Hij heeft ook geen kersthuis meer tot zijn grote spijt.

Zestiende editie in 2016


Dit jaar zenden we de competitie voor de zestiende keer uit. Voorafgaand aan deze serie kunnen we nog genieten van oude beelden, dankzij vier afleveringen met het beste van alle kersthuizen op TV West. Alle winnaars van de afgelopen 15 jaar komen daarin nog een keer voorbij. De 'nieuwe' uitzendingen starten op 6 december en zijn elke werkdag te zien na het TV West nieuws.

Meedoen?


We zoeken ook dit jaar nog bijzondere kersthuizen. Er zijn negen plekken en er is een mooie prijs te winnen. De winnaar wordt op 23 december bekend gemaakt in de laatste uitzending.  Dus versier jij je huis van top tot teen met kerstbomen, ballen of een kerstdorp? Of ken je iemand die zijn huis helemaal heeft versierd met flikkerende lichtjes? Laat het ons weten! Mail naar kersthuis@omroepwest.nl of bel naar 070-307 88 88. Wie weet ben jij het 16e mooiste kersthuis van TV West!