Probleem beschonken types bekend, maar geen extra maatregelen rond Haags park

Archieffoto ANP
Archieffoto ANP
DEN HAAG - Tegen overlast in het park op het De Savornin Lohmanplein in Den Haag komen geen extra maatregelen. Dat blijkt uit antwoorden op raadsvragen van de VVD en de groep Van der Helm. Die constateerden dat er vaak beschonken types in het park zitten, die ook nog eens wildplassen en rommel maken.
'De situatie is bekend', schrijft burgemeester Van Aartsen in zijn antwoord. 'De situatie van de overlastgevers in het groenpark en het winkelcentrum wordt dagelijks door de politie meegenomen in de surveillance', zo staat er te lezen.
De raadsleden wilden weten of het college van plan is beter te gaan handhaven. Zo denken zij aan verblijfsontzeggingen. Maar volgens Van Aartsen is deze plek vooralsnog niet aangewezen als alcoholverbodsgebied. De politie heeft er wel extra aandacht voor en zet 'alles op alles' om overlast tegen te gaan, schrijft de burgemeester.

Geen extra verlichting

De raadsleden Michon (VVD) en Van der Helm (Groep Van der Helm) wilden ook weten of er extra verlichting bij het park kan komen, om zo het veiligheidsgevoel te vergroten. Volgens hen is het in het park 's avonds 'unheimisch'. Maar ook daar ziet de gemeente geen brood in.
De gemeente heeft de bosschages rond het park afgelopen jaar gesnoeid en daardoor is de zichtbaarheid vergroot, schrijft het college. 'Parken worden in principe niet extra aangelicht. Voor het park in kwestie geldt dit te meer omdat er geen belangrijke routes doorheen lopen.'