Boze schoonmakers geven Leids ziekenhuis LUMC rode kaart: 'Het is gewoon niet normaal'

LEIDEN - De schoonmakers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zijn boos. 'De werkdruk is zo hoog, het is gewoon niet normaal', zegt Chris Roosendaal, schoonmaker in het Leidse ziekenhuis. Ze hielden dinsdagochtend een sit-in voor de deur van het LUMC.

Bij de protestactie van vakbond FNV Schoonmaak waren tientallen schoonmakers aanwezig. Het LUMC heeft een symbolische rode kaart van ze gekregen. De schoonmakers zeggen zich ondergewaardeerd te voelen.

'We doen het werk nu al bijna anderhalf jaar met minder collega's. Het is bijna onmogelijk om het echt schoon te krijgen. Ik zou het verschrikkelijk vinden als patiënten die hier komen last van zouden krijgen', aldus schoonmaakster Petra de Mol.CAO-onderhandelingen

Sinds begin deze maand onderhandelt FNV Schoonmaak voor een nieuwe cao voor schoonmakers. Zo moet er een einde komen aan de werkdruk, die volgens de vakbond veel te hoog is.

Het botert al jaren niet tussen de schoonmakers en het ziekenhuis. Er zijn door de schoonmakers ook al eerder protestacties georganiseerd.
Meer over dit onderwerp:
LUMC LEIDEN PROTESTACTIE FNV SCHOONMAKERS
Deel dit artikel:

Reageren