Instellingen

Gemaskerde man berooft 19-jarige vrouw in Alphen aan den Rijn

De verdachte.
© Politie
De verdachte.
© Politie

ALPHEN AAN DEN RIJN - Terwijl een 19-jarige vrouw ’s nachts op weg naar huis is, wordt ze van haar fiets geduwd. Een gemaskerde man bedreigt haar met een mes en eist haar portemonnee en pincode. Vervolgens gaat de dader geld pinnen en daarbij is hij gefilmd.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 29 november. Meer zaken zijn hier te vinden.

De vrouw fietst in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 oktober rond 01.20 uur over de Eisenhowerlaan in Alphen aan den Rijn. Ze is bij een vriendin geweest en is op weg naar huis. Als ze de kruising met de Concertweg is gepasseerd, hoort ze ineens dat er iemand achter haar fietst. De fiets van die persoon maakt een rammelend geluid.

Het gerammel komt steeds dichterbij en vlak voor de kruising met de Burgemeester Bruins Slotsingel krijgt ze een harde duw. Ze valt in de bosjes en krijgt haar fiets bovenop zich. Naast haar staat een gemaskerde man, die haar bedreigt met een mes. Hij eist haar portemonnee en haar pincode. De vrouw is zo bang, dat ze niet twijfelt en meteen geeft wat hij vraagt.

Geld opgenomen

Met de buit gaat de dader er vandoor, richting winkelcentrum Herenhof. Het slachtoffer blijft geschrokken achter en wordt al snel geholpen door een aantal voorbijgangers. Intussen is de dader geld aan het pinnen bij ABN Amro in het winkelcentrum. Er staat maar weinig geld op de rekening, dus de buit is klein. De man is gefilmd door meerdere bewakingscamera’s. Zijn gezicht is niet te zien, omdat hij het masker nog steeds draagt.

Aan zijn handen te zien gaat het vermoedelijk om een blanke man. Hij wordt tussen de 20 en 25 jaar oud geschat en heeft een normaal postuur. Hij draagt een capuchon en een zwart Nike sportjack met witte strepen op zijn schouders, een zwarte broek en zwarte schoenen. Hij heeft een donker rugtasje op zijn rug met dunne koordjes. De man rijdt op een zwarte damesfiets met een grote bagagedrager voorop.

Herkent u de man?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem