Instellingen

Overvaller goudinkoper Zoetermeer komt en gaat op de fiets

De verdachte.
© Politie
De verdachte.
© Politie

ZOETERMEER - Zonder dat iemand in de buurt iets doorheeft, pleegt een man een overval op goudinkoper Florin in de Dorpsstraat in Zoetermeer. Hij komt en gaat op de fiets en daarbij is hij gefilmd.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 29 november. Meer zaken zijn hier te vinden.

Op vrijdagmiddag 18 november rond 14.00 uur is een 40-jarige medewerkster aan het werk in de winkel. Ze heeft een aantal klanten gehad en is even aan de telefoon, als ze een man aan ziet komen. Hij parkeert zijn fiets voor de winkel en komt naar binnen. Het is meteen foute boel: hij bedreigt haar met een vuurwapen en eist geld.

De overvaller is heel rustig en het slachtoffer besluit om mee te werken. Ze stopt het geld uit de kassa in een plastic tas. Maar dat is niet genoeg, want de overvaller wil ook sieraden. Als die ook in de tas zitten, gaat de man er vandoor. Hij stapt op zijn fiets en rijdt weg via een steegje naast de winkel, dat uitkomt op het parkeerterrein achter de Dorpsstraat.

Signalement

Op bewakingsbeelden van een camera aan de overkant van de straat is de aankomst en het vertrek van de overvaller te zien. Het is een man met een getinte huidskleur van tussen de 25 en 35 jaar. Hij is 1.70 tot 1.80 meter lang en heeft een normaal postuur. Hij droeg een donkerkleurige baseballpet, een zwarte zonnebril, een zeeblauwe gebreide sjaal, een kort donker jack, daaronder een donkere spijkerbroek en witte sportschoenen.

Op de beelden is te zien dat het op het moment van de overval druk is in de Dorpsstraat. De politie heeft al een aantal getuigen gesproken, maar als u ook iets heeft gezien van de aankomst of het vertrek van de overvaller, wil de politie u graag spreken. Er is met name meer informatie nodig over de verdere vluchtroute van de man.

Herkent u de overvaller of was u getuige?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem