Instellingen

Slachtoffer aanrijding Wagenstraat Den Haag mogelijk blijvend blind, veroorzaker rijdt door

De auto die bij de aanrijding is betrokken.
© Politie
De Wagenstraat in Den Haag

DEN HAAG - ‘De kans is groot dat ik aan mijn linkeroog blind blijf. Dat gun ik mezelf niet op deze leeftijd.’ Fred Metman uit Den Haag zit sinds eind vorige maand in onzekerheid. Na een aanrijding in de Wagenstraat is het zicht van zijn linkeroog minimaal. De automobilist die de aanrijding veroorzaakte, is doorgereden. De auto is vastgelegd op bewakingsbeeld.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 29 november. Meer zaken zijn hier te vinden.

Op zaterdag 29 oktober gaat meneer Metman samen met zijn partner uit eten in Chinatown in Den Haag. Rond 19.20 uur rijden ze via de Stationsweg naar de Wagenstraat. Ze zijn bijna bij het restaurant. ‘Maar dat hebben we niet gered. In het eerste stukje Wagenstraat werd ik van mijn fiets af gereden door een auto.’ Door de klap valt meneer Metman tegen zijn partner aan, waardoor zij ook op de grond valt.

De auto stopt niet, maar rijdt na de aanrijding door. Hij slaat rechtsaf de Amsterdamse Veerkade op. De slachtoffers blijven gewond achter. ‘Op dat moment is geconstateerd dat mijn wenkbrauw was gescheurd. Ik bloedde enorm. Mijn oog was opgezet en ik had pijn aan mijn pols, elleboog en knie. Mijn partner had pijn aan haar knie’, zegt Metman.  

Mogelijk blijvend blind

In het ziekenhuis blijkt dat er meer aan de hand is. Door de val op de grond zijn hechtingen in het oog van meneer Metman losgesprongen. Die waren aangebracht tijdens een staaroperatie eerder dit jaar. De nieuw ingezette lens is door het losraken van de hechtingen uit zijn oog gevallen.

‘Dat betekent dat mijn zicht nu echt minimaal is. Het is terug naar het niveau van voor mijn operatie. Nu is de vraag of het oog voldoende hersteld en of we het zicht weer terug krijgen. De kans is groot dat ik aan mijn linkeroog blind blijf.’

Camerabeelden

De auto die de aanrijding veroorzaakte, is vastgelegd op bewakingsbeeld. Het is vermoedelijk een lichtkleurige Daewoo Matiz, maar dat is niet helemaal zeker. Het kenteken is niet te lezen. De aanrijding zelf is in de verte te zien. De politie is op zoek naar mensen die met zekerheid kunnen zeggen om wat voor auto het gaat. Ook getuigen van de aanrijding zijn nog welkom.

‘De bestuurder moet gemerkt hebben dat hij me omver kegelde. Ik heb zelf ook aanrijdingen meegemaakt. Dan stop je omdat je je verantwoordelijkheid neemt. Je bekommert je om het slachtoffer, je zoekt hulp. Je laat iemand niet achter. Dat doe je niet. Punt’, besluit meneer Metman.  

Herkent u de auto of heeft u andere informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem