Instellingen

Aftellen voor Samen voor de Voedselbank 2016: Geniet van 5 hoogtepunten van 2015

ADO fans geven gul voor de Voedselbank
Ali en Petra doneren voor de Voedselbank
© Omroep West

DEN HAAG - Nog 10 dagen en dan gaat Samen voor de Voedselbank weer van start. Tijdens de actie willen we genoeg producten ophalen om 4500 kerstpakketten te vullen met houdbaar voedsel voor gezinnen uit onze regio die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Om alvast in de stemmin te komen hebben we een aantal hoogtepunten voor je op een rijtje gezet.

1)

Het verhaal van Loes die afhankelijk is van de Voedselbank maakte grote indruk. Loes heeft in 2015 per maand 2,35 euro te besteden en dat geld is voor eten, kleding en vervoer. 'Maar' vertelde Loes trots, 'ik heb geen schulden, ik betaal altijd eerst alle andere lasten en dan blijft dit bedrag over.'


2)

Volgend jaar mei vertegenwoordigen ze Nederland op het Europees Songfestival, maar vorig jaar december kwamen ze bij Omroep West langs voor de Voedselbank. OG3NE3)

Ali en Petra waren zo onder de indruk van het verhaal van Voedselbankklant Loes dat zij vrienden, familie en de ondernemers in winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam mobiliseerde. Het resultaat: 17 winkelwagentjes vol met levensmiddelen.


4)

De fans van ADO Den Haag doneerden gul aan de Voedselbank. We hopen dat jullie dit jaar weer doen!5)

Op de slotdag was Lee Towers met gouden microfoon weer aanwezig. Speciaal voor alle vrijwilligers die in de loods de pakketten aan het inpakken waren zong hij 'I can see clearley now'. Misschien komt dezanger dit jaar weer.

Ook helpen of doneren bij de Voedselbank? Hier lees je alles!