Belgische Koning Filip bezoekt ESA met 90 man gevolg

NOORDWIJK - Op de tweede dag van het staatsbezoek van de Belgische Koning Filip en zijn vrouw Mathilde aan Nederland, heeft het staatshoofd ruimtevaartorganisatie ESA in Noordwijk bezocht. Het Belgisch staatshoofd heeft met een groot koninklijk gevolg een rondleiding gekregen langs ruimtevaartmodellen van ESA.

Burgemeester van Noordwijk Jan Rijpstra was de eerste die Koning Filip mocht verwelkomen bij ruimtevaartorganisatie ESA. Koning Filip en zijn gevolg kregen bij ESA krijgen uitleg over een proefmodel van het laboratorium dat onderdeel is van het ruimtestation ISS. Koning Filip bereidt zich met dit bezoek onder meer voor op de  ESA ministersconferentie deze week in Zwitserland. zegt Philippe Schoonejans, hoofd Robotica en toekomstige projecten van ESA.

De Belgische koning vertrok een uur later naar Den Haag, waar hij de voorzitters van de Eerste en de Tweede Kamer heeft ontmoet. Ondertussen brachten Filips echtgenote Mathilde met koningin Máxima een bezoek aan Vitalis, een stichting die kwetsbare kinderen begeleidt. Het hele gezelschap, inclusief koning Willem-Alexander en koningin Máxima, heeft vervolgens in de Ridderzaal geluncht.

Deel dit artikel:

Reageren