Massale politie-inzet vanwege agressieve patiënt ziekenhuis Voorburg

De agressieve patiënt wordt op een brancard afgevoerd door de politie.
De agressieve patiënt wordt op een brancard afgevoerd door de politie. © Regio 15
VOORBURG - Een groot aantal politie-agenten is dinsdagmiddag te hulp geschoten vanwege een agressieve patiënt. De politie was gebeld door het Diaconessenhuis in Voorburg. Waarom de man zich agressief gedroeg, kon een politiewoordvoerder niet zeggen.
Ze liet wel aan Omroep West weten dat hij gearresteerd is. De identiteit van de verdachte is niet bekend gemaakt. De politiewoordvoerster kon verder niks over het incident zeggen.
De woordvoerster verwijst voor meer informatie door naar het ziekenhuis. Daar was dinsdagmiddag niemand voor commentaar bereikbaar.
UPDATE: Het ziekenhuis laat weten dat de patiënt verkeerd uit narcose was ontwaakt. 'Dat is in de tientallen jaren dat onze anesthesioloog bij ons werkzaam is nog nooit gebeurd. We kennen hiervan ook geen andere gevallen. Patiënten kunnen wat onrustig worden, maar deze agressie herkennen we niet,' aldus een woordvoerder.
Het ziekenhuis geeft aan dat de medewerkers geschrokken zijn, maar tegelijk blij zijn met een goede afloop. Er zijn geen gewonden gevallen en volgens de woordvoerder is de veiligheid van de andere patiënten te allen tijde gewaarborgd gebleven.

Brancard

Op foto's is te zien dat de man op een brancard ligt, omringd door zeker tien tot vijftien agenten. Het is niet bekend waar de man naartoe is gebracht.