Actie in Moerwijk-West: Den Haag int 4.400 euro aan boetes en neemt auto's in beslag

© Archief
DEN HAAG - Bij een zogenoemde handhavingsactie in Moerwijk-West in Den Haag is vorige week 4.400 euro aan openstaande boetes geïnd. Dat heeft de gemeente dinsdag bekendgemaakt. Ook zijn auto's in beslag genomen en wordt naar aanleiding van de actie onderzocht of twee personen wel terecht een uitkering ontvangen.
De gemeente Den Haag
om de veiligheid en leefbaarheid in de wijken te verbeteren. Ze doet dit naar aanleiding van meldingen over overlast, misstanden en criminaliteit.
De actie afgelopen vrijdag vond plaats in Moerwijk-West, en dan met name bij de Jan Luykenlaan en Van Baerlestraat. De aandacht lag hierbij vooral op illegale kamerverhuur, overlastgevende horeca en jongerenoverlast.

Openstaande schuld

Het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) controleerde negen bedrijven. Bij één zaak werd de elektriciteit afgesloten vanwege een openstaande schuld.
Twee andere zaken kregen een boete vanwege het overtreden van het rookverbod.

Illegale kamerverhuur

De 'Haagse Pandbrigade' deed twintig adressen aan. De instantie bekeek of er sprake was van illegale kamerverhuur, huisjes melken of misbruik van uitkeringen.
Uit dit onderzoek kwam onder andere één geval van illegale onderhuur naar voren en één geval van fraude met huurtoeslag.