Instellingen

Laan van Meerdervoort in Haags Zeeheldenkwartier pas eind december helemaal open

© archief

DEN HAAG - De Haagse Laan van Meerdervoort gaat in het Zeeheldenkwartier pas eind december open. Dat is ruim een maand later dan gepland. Dat komt omdat de aannemer meer werk heeft aan het vervangen van het riool dan was verwacht.

De Laan van Meerdervoort is al sinds juli dicht tussen de Carnegielaan en de Zeestraat. Het riool moest vervangen en de laan krijgt daar in beide richtingen een fietspad. Daardoor gaat het aantal rijstroken op deze belangrijke uitvalsweg van twee naar één voor gemotoriseerd verkeer.

Ook het verlengde van de Laan van Meerdervoort, de Javastraat, is op deze manier opnieuw ingericht, maar hier zijn de werkzaamheden al afgerond. De Javastraat is dan ook vanaf de Zeestraat weer open.

22 december

Deze week wordt begonnen aan de laatste fase van de herinrichting van de Laan van Meerdervoort. Er wordt dan gewerkt aan het stuk tussen de De Ruijterstraat en de Zeestraat. De verwachting is dat de laan in de week van 22 december weer helemaal open gaat.

De beloofde deklaag met geluidreducerend asfalt wordt pas in het eerste kwartaal van 2017 aangelegd.

Vruchtenbuurt

In de Vruchten- en Bloemenbuurt ligt de Laan van Meerdervoort al sinds februari open. Daar is de aannemer bezig met het laatste stuk, tussen het Azaleaplein en de Zonnebloemstraat.

Die werkzaamheden - er worden onder meer vrijliggende fietspaden gemaakt - zijn naar verwachting ook eind december afgerond.